INFO:


  POSTAVA: Darko Novacic - vodeca gitara
Mario Novacic - gitara
Davor Relic - bass
Leon Relic - bubnjevi
Igor Brkic - vokal
 
OSNOVANI:

1993.
  GENRE:
Power/thrash
  KONTAKT:
Darko Novacic, M. Kraljevica 17, 33 520 Slatina
tel: +385 (0)33-400-315
mob: +385 (0)91-251-1244
novacic@hi.hinet.hr

Official site: http://www.panonskisindrom.com
 

Panonski Sindrom je metal bend iz Slatine koji je nastao, sada vec davne 1993. godine. Prvobitnu postavo PS cinili su:

Guitar: Darko Novacic
Bass: Mario Novacic
Drums: Willy Vunjak
Vocals: Kruno Gernhard

U tom sastavu, bend je imao prvi koncert s Kud Idijotima, tadasnjim velikim zvijezdama rock scene u Hrvatskoj. Sviralo se u DVD-u Slatina, tadasnjem jedinom prostoru za svirku u Slatini, mada ih ni danas nema nist' vise. Na tom prvom koncertu PS je svirao svoje stvari i obrade (Jimi Hendrix, Metallica itd.) Poslije vrlo uspjesnog koncerta i prezderavanja s Kud Idijotima, bend je krenuo u joz ozbiljnije vjezbanje kako bi opravdao povjerenje publike zadobiveno na prvom koncertu. Slijedili su brojni koncerti po Slavoniji (Virovitica, Nasice, Donji Miholjac itd.) s tada, pozantim bendovima Hard Time, Zadruga, Die Hausers (Osijek), kao i s nekim manje poznatim Justice (Virovitica), Aphasia (D. Miholjac), Narcisi (Nasice), Sprovod (Pozega) itd.

U to vrijeme, kao nagrada za postojano djelovanje na podrucju Heavy metala, PS se spominje i u HM enciklopediji, koju su napisali Marin Jukic i Mirel Komad. Na vrhuncu "popularnosti", bubnjar odlazi u vojsku i dolazi do privremenog zastoja u radu benda. Nekako bas tada se potrefilo da smo bili pozvani sudjelovati na kompilaciji Slavonski rock, koju je organizirao Bero iz Osijeka, kao i cuveni istoimeni koncert u Osijeku, na koji smo bili pozvani ali zbog raznih razloga nismo svirali. Snimljena je stvar "Monstress" u "studiju" tj. garazi, koja nije zavrsila, naravno, na kompilaciji jer ju Bero nije ni izdao, tako da su svi bendovi ostali bez novca koji su platili za troskove - klasika.

Nakon par bubnjara (Davor pa Nikola) od kojih ni sa jednim nismo bili zadovoljni, pjevac postaje sudac i napusta bend, tako da bend na duze vrijeme prestaje s radom.

PS se ponovo okuplja 1998. god., u novoj postavi koju su sada cinili:

Lead guitar: Darko Novacic
Guitar: Mario Novacic
Bass: Davor Relic
Drums: Leon Relic
Vocals: Igor Brkic.

Sviracki, bend je dosta napredovao tako da smo krenuli na koncertima svirati obrade Metallice, Slayera, Iron Maidena, Pantere, Sepulture itd. 1999. god. bend snima u kucnoj radinosti cd s obradama Metallice, inovativno nazvan "Panonski sindrom plays Metallica". Nakon toga krecemo s pravljenjem svojih stvari i ubrzo te stvari snimamo, takodjer u kucnoj radinosti.

Na Cd-u je 10 stvari odsviranih, snimljenih, umiksanih i isproduciranih u roku tri dana, buduci da smo miksetu placali i morali je vratiti sto prije kao i kompjutor koji, naravno, nije bio nas. S obzirom da smo sami sve radili i u stalnoj stisci s vremenom, s rezultatom cd-a smo zadovoljni, valjda. Taj materijal pod nazivom "Loudness of silence" je pustan okolo, slan u razne casopise i fanzine, medju njima i u United forces, Nomad itd. Prihvacen je izuzetno dobro od strane publike, barem nam tako kazu. Cak smo i prodali 100-tinjak cd-ova sirom Hrvatske, Austrije, Ceske, ex-Jugoslavije a ponajvise kada smo se pojavili u United forces. S zaradom od prodanih cd-ova, koja je by the way, enormna, namjeravamo snimiti, uskoro, novi album koji cemo snimati takodjer u kucnoj radinosti ali ovaj puta s puno boljom miksetom, kompjutorom pa ce tako i kvaliteta zvuka, nadamo se, biti puno bolja. Nove stvari su gotove i cekaju samo da se uvjezbaju i snime, buduce da je Leon u vojsci.

Trenutno sviramo gdje god nas pozovu i kad god mozemo (zbog vojske, fakultativnih obveza i ostalog). Pored nasih stvari sviramo i System of a down, Slipknot, Rage against the machine, Soulfly, Coal chamber, Iron maiden, Panteru, Slayer itd.


DEMOGRAFIJA:

 LOUDNESS OF SILENCE  (sijecanj 2001)
RECENZIJA


TRACKLIST:
01. Intro
06. Sleepy Beauty
02. Lie 07. Godlessness
03. Unhated 07. Parasites
04. War Machine 07. Outro
05. I'll Not Repent 07. Cujo (feat. WHORE ARMY)

DOWNLOAD:
Lie (mp3, 3.2MB)
Unhated (mp3, 3.4MB)
Parasites (mp3, 4.9MB)
Cujo (mp3, 3.4MB)
 BLIND   (kolovoz 2003)

TRACKLIST:
01. Blind...
 
02. Awakening
03. Insider
04. Rejected
05. ...ness