Forum
¤  Cmar-net.org Forum Index
¤  View posts since last visit
¤  View your posts
¤  View unanswered posts
Cmar-net.org
Prvi hrvatski metal e-zine
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
 
CELLOUT - Superstar Prototype

Post new topic   Reply to topic    Cmar-net.org Forum Index -> Recenzije View previous topic :: View next topic  
CELLOUT - Superstar Prototype
Author Message
-Wildchild-
Obscure


Age: 29
Gender: Gender:Male
Joined: 27 Mar 2005
Posts: 1977
Location: Rijeka

Status: Offline

PostPosted: Sun Dec 26, 2010 14:45    Post subject: CELLOUT - Superstar Prototype Reply with quote
 BAND: Cellout
ALBUM: Superstar Prototype
GENRE: Alternative Metal / Rock
YEAR: 2010.
LABEL: Nuerra Records
LENGHT: 43:26
WEBSITE: www.myspace.com/cellout
AUTHOR: Wildchild

1. Dark Days
2. All My Demons Inside
3. The Gift
4. Flooded
5. Set Things Straight
6. Blow
7. Breathe
8. As I Fall
9. Fake
10. In My Arms
11. The Tragedy In You


Prvijenac švedske četvorke Cellout ugledao je svijetlo dana prije nekoliko tjedana i naravno vaš najdraži portal za metal glazbu dobio je ponudu za recenziranje ovog debitantskog izdanja. Osnovani prije pet godina, Cellout su čini se oduvijek svoju glazbu nastojali usmjeravati prema mainstream publici i nešto dalje od samog istinskog žanra metal glazbe. Moderniji zvuk mogao bi komotno biti prepisan nu metalu kakav je krasio prošlo (sljedeće 2011. godine će biti i pretprošlo) desetljeće, i preslušavanjem ovog materijala imao sam dojam kao da sam zapeo u vremeplovu i vratio se u doba kad su bendovi poput Korna, Static-X, Deftones-a i Powermana 5000 harali scenom, tj bolje rečeno, glazbenim kanalima. Cellout su očito bili veoma inspirirani tadašnjom glazbom te je njihov prvijenac nazvan Superstar Prototype odlučio koristiti temeljne smjernice tog alternativnog i modernog metala i rocka. U tom naumu su očito naišli na plodno tlo što je vidljivo i po samom prezentiranom materijalu čija su produkcija i miks pri samom vrhu. A kako i ne bi bili kad je album miksan od strane Ulrich Wild-a čiji se potpis vidi kod benova poput Pantere, Static-X, Deftonsa i mnogo drugih.

Moćna produkcija u kombinaciji sa žestokim i masnim gitarama glavna je pokretačka snaga Cellouta i ovog albuma. Zid gitara sačinjavaju solidni puni riffovi, nešto malo melodija, a sve skupa čini kompletnu cijelinu i punoću kad na njih dodate bubnjeve i bass dionice. Kao takva glazba zapravo nije uopće komplicirana, sve su pjesme mahom kratke i srednjeg tempa sa onim famoznim ''jump around'' ritmovima uz solidno neobavezno headbanganje za onog tko voli takvu vrstu glazbe. Vokal i giarist Percy Mejhagen svoj posao frontmana određuje solidno dobro, a isto tako daleko od nekakve originalnosti. Tipični i pomalo visoki clean vokali još su davnih dana postali jedan od prepoznatljivih stvari koje odmah uočimo i čujemo kod nu metal nastrojenih bendova. Ništa drugačije ne nalazimo niti ovdje. Tekstovi pjesama su solidni a podjednako i ne tako inspirativni.
Uglavnom se sve svodi na neuzvraćenoj ljubavi što je stvarno toliko izlizana tema koja jedino može proći kod mlađe publike. Ništa nećete izgubiti ako tekstovima ne pridonosite posebno veliku pažnju, jer ipak glazba je ono što će vam se kod Cellouta svidjeti odmah ili neće uopće.
Možete zaključiti kako raznovrsnosti na Superstar Prototype-u nema, svaka pjesma je slična onoj prethodnoj i na nekoliko slušanja ne dobije se nikakva oscilacija da razlučite koja pjesma može reprezentativna, a koja ne. Jednostavno album je ravna linija koja ide svojim tokom ne želeći se previše odmaknuti od svoje postavljene kolotečine.

Čudno da jedni šveđani koji ipak žive u zemlji u kojoj metal glazba ima puno potencijala traže svoje glazbene smjernice preko bendova kao što je Cellout. Orijentiranost prema određenoj publici i žanru glazbe koja je već imala svoj vrhunac nekako nije baš najbolji potez ako misle ostati afirmirani na sceni. Američki Nuerra Records izgleda misli drugačije pa ako je tako neka im je sa srećom.
Ništa originalno, ništa novo, jako slušljivo jedino od strane publike koja voli moderni nu metal i alternativni rock, ostali mogu baciti uho pa ako im se svidi ok, a ako ne, opet ok.


OCJENA: 6,5/10


_________________
Langt...der borte i morket
Jon Nödtveidt 1975-2006,
Quorthon 1966-2004

"Ovdje cvjećarnica! Želite li poljsko cvijeće uberite ga sami! Želite li krizanteme, pođite na groblje, tamo ih ima dovoljno!"
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number
Display posts from previous:   

Post new topic   Reply to topic

Share |
   Cmar-net.org Forum Index -> Recenzije All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Galaxian Theme 1.0.2 by Twisted Galaxy
 
Powered by phpBB © 2004 phpBB Group